LICE likovni center je družinski zavod za likovno kulturo.

Delujeva, ustvarjava in vodiva likovne delavnice dva, oče in hči, po potrebi sodelujemo in se povezujemo tudi z ostalimi pedagogi in strokovnimi kolegi. Delavnice in predavanja izvajamo tudi na povabilo, širom po Sloveniji.

POLONA KOVAČIČ BEBLER

Sem mama, restavratorka – konzervatorka, likovna pedagoginja in strastna raziskovalka življenja, narave, umetnosti, psihologije, ljudi in oddaljenih krajev, ter ustanoviteljica lica, likovnega centra.

V umetnost in ohranjanje kulturne dediščine me je že od malega uvajal moj oče, akademski slikar in restavrator, zato mi je bilo nekako naravno, da nadaljujem s študijem na Likovni akademiji v Ljubljani, smer restavratorstvo – konzervatorstvo. Že od nekdaj me je tudi močno vleklo k delu z otroki, zato sem se po zaključenem študiju prekvalificirala na Pedagoško fakulteto in tam nadaljevala magistrski študij, smer likovna pedagogika. Ves čas sem, poleg restavriranja (predvsem lesenih oltarjev, kipov in slik)  aktivno vodila likovne delavnice in  poletne tabore za otroke. Poleg otrok, umetnosti in kulturne dediščine je ena mojih glavnih strasti tudi psihologija in predvsem raziskovanje tistega dela sveta, ki je očem prikrito. Prišel je čas, ko mi je ponovno nadgradnjo znanja omogočil magistrski študij Pomoč z umetnostjo, ki mi je nudil preplet vseh področji, s katerimi se neskončno rada ukvarjam, nekako kombinacija psihologije in umetnosti.  V svojemu zavodu LICE se prepleta vse, od obnove kulturne dediščine, predajanje znanja in ozaveščanje o ohranjanju le-te,  izvajanje ustvarjalnih srečanj za otroke in odrasle, ter del ateljeja, ki je izključno namenjen oblikovanju s steklom.  Še eno darilo, ki sem ga prejela od očeta, umetnost v steklu. Vitražna okna za barvitejši vsak dan in ujete steklene pripovedi, v nakitu in stenskih urah.

JANEZ KOVAČIČ

Akademski slikar specialist je vsestranski umetnik, ki se najbolj posveča slikarstvu v oljni tehniki, akvarelu, risbi, grafičnemu mediju,  ustvarjanju fresk in vitražev, ter vodenju številnih likovnih delavnic za odrasle.

Njegov slikarski slog je zelo razpoznaven, razstavlja  na domačem in tujem likovnem trgu več kot 40 let, za njim je čez 200 razstav. Je subtilen realist, kjer v njegovih delih kraljuje tehnično dovršena risba, kompozicija slike, barve, ter igra svetlobe.

Po diplomi na Likovni akademiji je več let bival v Nemčiji, kjer se je izpopolnjeval v umetniškem zavodu v Kölnu in v Münchnu kot grafični oblikovalec. Podiplomski študij je nadaljeval na Ijubljanski likovni akademiji in ga tudi uspešno zaključil. Leta 1972 se je strokovno izpopolnjeval v grafičnem zavodu Eurocrom iz Verone in na grafičnem inštitutu Hell v Kielu-Nemčija. Petindvajset let je poučeval kot profesor grafičnega oblikovanja in tehnologije na Srednji medijski in grafični šoli v Ljubljani. Je avtor preko sto štirideset vitražnih oken v Sloveniji, Italiji, Kanadi in ZDA. V Torontu ima v slovenskem domu stalno zbirko del s slovenskimi motivi. V Modri dvorani na Brezovici, nad Merkatorjem ima prav tako stalno zbirko svojih del, ostala se nahajajo v številnih javnih in privatnih zbirkah doma in v tujini. Živi in ustvarja na Brezovici pri Ljubljani. Vodi likovne delavnice in vodi predavanja za odrasle po celi Sloveniji.

MAŠA IŠA BRAČEVAC

Sem Maša – od čisto malih nog se ob osnovni izobrazbi ukvarjam še z glasbo, umetnostjo in plesom. Od 6.leta igram klavir in plešem različne zvrsti plesa (balet, hip-hop, kubansko salso). Po izobrazbi sem arhitektka, prenavljam domove za ljudi, ob tem pa me zelo zanimajo življenja vseh starostnih skupin v bivanjskem in psihološkem pomenu.

Sem mama triletni stari punčki in trenutno študentka na izobraževanju Ekspresivne art terapije, po tem pa želim zaključiti še magisterij na pedagoški fakulteti – smer Pomoč z umetnostjo.

Od nekdaj zelo rada ustvarjam in delam z otroci,  mladimi in starostniki, raziskujem kako zelo kreativnost in izražanje sebe pripomore k zdravem razvoju, samopoznavanju in samosprejemanju, izboljša samopodobo in poudari unikatnost posameznika. Spoznavam in učim se biti sopotnik ranljivih skupin in vnesti radost in smisel v njihov vsakdan. 

V zadnjih nekaj letih sem sodelovala/vodila  likovne delavnice v sklopu stanovanjskih skupin za mladostnike v Ljubljani – (Stanovanjska skupina Kokos), ter se udeleževala večih kreativnih delavnic za otroke preko zavoda LICE-LIKOVNI CENTER, z ustanoviteljico Polono Kovačič Bebler, ter kot prostovoljka nudila pomoč starostnikom v domovih za starejše (DSO Šiška).